S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Javni razpis za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov

Povezava do javnega razpisa.

Namen in cilji razpisa

Namen javnega razpisa je vzpostavitev mreže predvidoma petnajstih večgeneracijskih centrov po Sloveniji, in sicer  predvidoma pet v zahodni kohezijski regiji in predvidoma deset v vzhodni kohezijski regiji. Cilji razpisa so poskrbeti za integracijo ranljivih ciljnih skupin in preprečiti socialno izključenost, ponuditi dostopne, raznolike in kakovostne programe (vsebine, aktivnosti). Cilj je tudi vzpostaviti informacijski center z informacijami o dejavnostih, okrepiti povezovanje javnih institucij, nevladnih organizacij, socialnih podjetij, občin v posamezni geografski enoti, na ta način pa prispevati k dvigu kakovosti življenja ter preprečevati zdrs v socialno izključenost in revščino.

Kaj je predmet razpisa Sofinancirani bodo projekti, ki bodo na širšem območju prepoznali potrebe posameznih ranljivih ciljnih skupin ter jim ponudili ustrezne vsebine in aktivnosti. Storitve večgeneracijskih centrov bodo morale biti za uporabnike brezplačne in na razpolago skozi celotno obdobje izvajanja projektov. Prijavitelji bodo morali izvajati različne preventivne programe (vsebine in aktivnosti), namenjene predvsem družinam, posameznim družinskim članom, starejšim in drugim ranljivim skupinam.
Rok za oddajo vlog

 

19.10.2016