S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Javni razpis za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov

Povezava do javnega razpisa:

 

Predmet in namen javnega razpisa:

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov vzpostavitve in delovanja večnamenskih romskih centrov, v katerih se bodo izvajale aktivnosti namenjene krepitvi in izboljševanju socialno-ekonomskega položaja pripadnikov romske skupnosti v Republiki Sloveniji, njihovi boljši družbeni integraciji ter vzpostavitvi sodelovanja in zaupanja z večinskim prebivalstvom lokalne skupnosti. Namen aktivnosti, ki se bodo izvajale v večnamenskih romskih centrih, je zmanjševanje tveganja revščine, dvig socialnih kompetenc, opolnomočenje in približevanje trgu dela ter aktivno vključevanje v družbo.

 

Namen javnega razpisa je vzpostavitev in delovanje predvidoma 11 (enajstih) VNRC na izbranih lokacijah, in sicer predvidoma 1 (enega) v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija (v nadaljevanju: KRZS) in predvidoma 10 (desetih) v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija (v nadaljevanju: KRVS).

 

Cilji javnega razpisa: Cilj javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo v VNRC nudili aktivnosti: z vsebinami za krepitev socialno-ekonomskega položaja pripadnikov romske skupnosti (pridobivanju novih znanj in kompetenc, ki omogočajo uspešnejši nastop na trgu dela ipd.), za dvig kakovosti življenja, za spodbujanje in krepitev integracije v širšo skupnost in za vzpostavljanje zaupanja in sodelovanja z večinskim prebivalstvom.
Rok za oddajo vlog: 06.06. 2017 do 9:00