S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Javni razpis Podpora strateško razvojnim inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije

 

 Povezava do javnega razpisa.

Namen in cilj javnega razpisa Krepitev raziskovalno-razvojno-inovacijsko sodelovanja sicer neodvisnih deležnikov, to je gospodarstva, raziskovalne organizacije ter drugih relevantnih razvojnih deležnikov z namenom sistematičnega povezovanja v mednarodne verige vrednosti in zagotovitev celovitega podpornega okolja. Cilj javnega razpisa je vzpostaviti SRIP-e na vseh prednostih področjih Strategije pametne specializacije (S4): pametna mesta in skupnosti, pametne zgradbe in dom z lesno verigo, mreže za prehod v krožno gospodarstvo, trajnostna pridelava hrane, trajnostni turizem, tovarne prihodnosti, zdravje - medicina, mobilnost ter razvoj materialov kot končnih produktov.
Predmet javnega razpisa Izbor in sofinanciranje delovanja SRIP-ov, katerih cilj je preko okrepljenega sodelovanja spodbuditi povečana skupna vlaganja podjetij v razvojne projekte, razvoj človeških virov, vzpostavljanje novih verig vrednost in povečan obseg skupnih nastopov na tujih trgih.
Rok za oddajo vlog

1. faza: Tri delovne dni pred odpiranjem vlog, ki sta predvidena 21.11.2016 in 13.2.2017. 

2. faza: Vsak drugi ponedeljek v mesecu od januarja do novembra 2017.

3. faza: Odpiranje vlog je predvideno 13.1.2020.

Prijavitelji in upravičenci

Prijavitelj je pravni subjekt, ki je upravljalec SRIP-a in v njegovem imenu odda vlogo.

Upravičenec je pravni subjekt, ki upravlja inovacijski grozd in je lahko pravna ali fizična oseba s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarja z gospodarsko dejavnostjo, ne glede na njegovo pravno obliko. Upravičeno je tudi podjetje s sedežem v katerikoli članici EU, ki ima najkasneje ob plačilu pomoči podružnico v Republiki Sloveniji.

Faze izvajanja Javni razpis se izvaja v treh fazah. V prvi fazi se bodo izbrali SRIP-i, ki bodo pripravili akcijske načrte za svoje delovanje. Potrjeni akcijski načrti s strani relevantnih državnih institucij bodo podlaga za nadaljnje izvajanje aktivnosti SRIP v okviru druge faze javnega razpisa. V letu 2019 se bo izvedlo vrednotenje delovanja SRIP, na podlagi teh razultatov pa bodo prijavitelji lahko vložili prijave na tretjo fazo javnega razpisa.