S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Javni razpis Razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc na področju kulture

Povezava do javnega razpisa.

Namen in cilji razpisa Spodbujanje razvoja inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja, ki bodo prispevala k dvigu splošnih in drugih kompetenc na področju kulture, konkretneje gledališča in filma. Specifični cilji razpisa so med drugim zagotoviti celovit pristop k vzgoji in izobraževanju o gledališki in filmski umetnosti in inovativen koncept spoznavanja vseh faz ustvarjanja na področju gledališča in filma ter tako zvišati kompetence mladih ter strokovnih delavcev na področju kulture. Cilji razpisa so še vzpostavitev partnerskega sodelovanja med ustvarjalci, kulturnimi ustanovami in izvajanje projektov kulturno-umetniške vzgoje s področja gledališča in filma, razvoj inovativnih učnih okolij in obogatitev pedagoškega procesa.
Kaj je predmet razpisa

Sofinanciranje projektov kulturno-umetnostne vzgoje na dveh deficitarnih področjih - gledališča in filma. Projekti morajo na inovativen način vključevati vzgojo in izobraževanje o gledališču, aktivno spoznavanje gledališča in ustvarjanje s področja gledališča in gledališke produkcije (dramske, lutkovne ipd.), ki jih izvajajo strokovni delavci iz kulturnih ustanov in profesionalni ustvarjalci s področja gledališča. Projekti s področja filma pa morajo na inovativen način vključevati vzgojo in izobraževanje o filmu, spoznavanje filma, kritično razumevanje filma, aktivno spoznavanje filmskih in avdiovizualnih del in ustvarjanje s področja filma ter pri tem vključujejo strokovne delavce in ustvarjalce s področja filma.

Rok za oddajo vlog   

je potekel 26. 9. 2016.