S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

58 UREJEN DOSTOP IN RAZGLEDNA TOČKA NA CERJU

Projekt je predlagal/a Boštjan Jakopič: »Prekrasen razgled s trdnjave na gore in morje, ki v 7. nad. predstavi različna obdobja slovenske zgodovine«.

V sklopu Strateškega projekta za trajnostno upravljanje naravnih virov in teritorialno kohezijo KRAS – CARSO projekta je urejena dostopna pot in razgledna točko na Cerju, kjer stoji Pomnik braniteljem slovenske zemlje. Tako so obiskovalcem še bolj približali razgledno točko in jim omogočili lažji dostop do raziskovanja bogate zgodovinske dediščine. Z naložbo pa je bilo vzpostavljeno tudi tesno strateško sodelovanje med različnimi ustanovami in skupinami na območju Krasa, ki jim je skupno ohranjanje naravne, kulturne in zgodovinske dediščine ter enotna prepoznavnost kraškega okolja.

Območje: Občina Miren-Kostanjevica

  • Okvirna vrednost projekta: 3.114.000 evrov
  • Okviren EU prispevek (Evropski sklad za regionalni razvoj): 2.647.245 evrov

The project was nominated by Boštjan Jakopič: ''This seven-storey monument affords a spectacular view of the mountains and the sea and takes visitors through landmark periods of Slovenian history.'' 

The KRAS–CARSO Project, short for Sustainable Management of Natural Resources and Territorial Cohesion, supported the restoration of the trail leading to the top of the Cerje hill where the Memorial to the defenders of the Slovenian homeland is located, and opening of a viewing platform on top floor of the monument. Restored and maintained paths make the hike to the monument much more enjoyable and faster. Once atop, the visitors can enjoy breathtaking views from the viewing platform, and explore rich historic heritage collections. The investment further strengthened strategic cooperation between different institutions and associations in the Karst region whose coordinated action seeks to conserve natural, cultural and historic heritage as well as promote the Karst region.

Area: Municipality of Miren-Kostanjevica

  • Indicative project value: EUR 3,114,000
  • Indicative EU contribution (ERDF): EUR 2,647,245

 

PROGRAM: PROJEKT "Urejen dostop in razgledna točka na Cerju"/ EU PROJEKT,  MOJ PROJEKT

Cerje - Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju ,10. 6. 2017

Prireditev se bo pričela ob 18.30 z brezplačnim vodenjem po Poteh miru na Krasu, ki so bile izvedene z EU sredstvi. Najprej si bodo obiskovalci ogledali v Pomniku na Cerju štiri muzejske zbirke in prav na vrhu izredno veduto na celotno ozemlje Julijske krajine in Istre in sicer na Goriška Brda, Benečijo, tolminske hribe s Krnom in Triglavom, Trnovsko planoto ter Čavnom.  Na drugi strani sega pogled preko Vipavske doline in Nanoškega pogorja proti jugu na Kraško planoto in Tržaški zaliv z Učko. Sledil bo sprehod po najprivlačnejših točkah Poti miru Borojevičev prestol, Jama Pečinka – Oko Krasa in povratek na Cerje.

Ob sončnem zahodu se prične osrednja prireditev:

O ZGODOVINA, SLEPI NEMIR ČLOVEŠTVA!

Pričetek ob 21. uri

 

Nastopili bodo:

MoPZ PROVOX pod vodstvom zborovodje, prof. Mateja Petejana: Oblaki so rdeči, Rožmarin, Adrijansko morje

VLADIMIR ČADEŽ, prof. petja, tenor: Utomlenoe solnce, Im wunderschönen monat mai, Preveč je sreče

DRAGO MISLEJ  - MEF: Svoboda, Črni bratje, Jaz sem sanjal, da sem mlad, Ljubezen je v zraku

DEJAN VIDOVIČ, prof. harmonike: Glasbena spremljava

MANCA URŠIČ: Vertikalni ples

KRESNICE, vokalna skupina : Mlade oči, Med iskrenimi ljudmi

MIŠA CIGOJ IN NIKA BAGON: Plesni par PLESNEGA KLUBA MAXIM, Ajdovščina

SARA MLAKAR  S PLESALCI : PRO DANCE COMPANY, Nova Gorica

RADOŠ BOLČINA, dram. igralec SNG NG: scenarij, režija in povezovanje

 

Prireditvi sledi koncert Draga Misleja – Mefa s pevko in manjša pogostitev.

Nazaj na vse projekte