S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čista energija za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za gradnjo malih sončnih elektrarn

Čista energija za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za gradnjo malih sončnih elektrarn

 

Ljubljana, 26. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije (oznaka: JR VE OVE 2021)«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša 10 milijonov evrov, od tega bo 5 milijonov evrov prispeval Kohezijski sklad.

Preko razpisa bodo na voljo nepovratne finančne spodbude za sofinanciranje nakupa in vgradnje naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije do 10 MW, kar vključuje tudi nakup in vgradnjo tovrstnih naprav za namen samooskrbe z električno energijo ter hranilnikov energije.

Javni razpis, na katerega lahko kandidirajo gospodarske družbe in samostojni podjetniki, bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma v petek, 30. aprila 2021.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi