S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za čiščenje komunalne odpadne vode v porečju Sore

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za čiščenje komunalne odpadne vode v porečju Sore

Ljubljana, 1. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v porečju Sore – občina Škofja Loka«. Za 2,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga Občina Škofja Loka izvaja v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 793 tisoč evrov.

S projektom je predvidena izgradnja skupaj 3.904 metrov kanalizacijskega sistema in treh črpališč na območju Škofje Loke. Na sistem odvajanja in čiščenja odpadne vode bo po izvedbi projekta dodatno priključenih 313 populacijskih enot, od tega 276 iz gospodinjstev in 37 iz dejavnosti. Po izvedeni investiciji bo tako v občini Škofja Loka 98,84 odstotka populacijskih enot priključenih na javno gospodarsko infrastrukturo odvajanja in ustreznega čiščenja odpadnih voda.

Deli to novico z ostalimi