S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs na posvetu s predstavniki nevladnih organizacij

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs na posvetu s predstavniki nevladnih organizacij

Ljubljana, 15. december 2021- Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) zaključuje s prvim krogom posvetovanja z deležniki o programiranju večletnega finančnega okvirja 2021–2027. 

Na današnjem posvetu so sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo v okviru krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij - CNVOS. Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs je uvodoma orisala časovnico sprejemanja dokumentov VFO 2021–2027 in komplementarnost VFO s sredstvi iz mehanizma ReactEU in Načrta za okrevanje in odpornost. S sodelavko Tjašo Štamcar sta nato s predstavniki nevladnih organizacij podrobno obravnavali Sporazum o partnerstvu s spremljajočimi dokumenti in izhodišča operativnega programa kohezijske politike 2021–2027. 

Sledila je produktivna debata, v katero so se vključili tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Razprava je naslavljala vse cilje večletnega finančnega okvirja 2021–2027, s posebnim poudarkom na kreativnosti in digitalni preobrazbi.

Deli to novico z ostalimi