S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Državni sekretar Zupančič na odprtju razstave likovnih izdelkov projekta »Vključujemo in aktiviramo!«

Državni sekretar Zupančič na odprtju razstave likovnih izdelkov projekta »Vključujemo in aktiviramo!«

Ljubljana, 8. december 2017 -  Državni sekretar Franc Matjaž Zupančič se je udeležil odprtja razstave likovnih izdelkov projekta »Vključujemo in aktiviramo!«. V projekt, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega socialnega sklada, so vključeni zaporniki v fazi odpusta, osebe, ki se zdravijo odvisnosti od prepovedanih drog, osebe s težavami v duševnem zdravju in osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Poleg ministra za kulturo Antona Peršaka in direktorja Javne agencije RS za knjigo Aleša Novaka je zbrane zagovoril tudi državni sekretar Franc Matjaž Zupančič, ki je poudaril pomen projekta  »Vključujemo in aktiviramo!« in poudaril, da je v Sloveniji veliko uspešnih zgodb ljudi, organizacij, podjetji in drugih tudi zaradi podpore evropskih sredstev. »Prav je, da vsi skupaj širimo glas o sledeh, ki jih evropska kohezijska politika pušča po vseh krajih te naše lepe države,« je še dodal.  

V okviru projekta »Vključujemo in aktiviramo!« so nastali tudi trije zborniki, kjer je zapisanih veliko leposlovnih besedil, ilustracij in spremnih besedil mentorjev, ki odstirajo delčke življenjskih zgodb vseh udeležencev projekta.

S pomočjo evropskih sredstev je v zadnjih desetih letih dobilo službo skoraj 60.000 posameznic in posameznikov, podelili smo več kot 20.000 subvencij za brezposelne, več kot 50 odstotkov dolgotrajno brezposelnih je bilo vključenih v ukrepe aktivne politike zaposlovanja, več kot 6.500 oseb je dobilo nacionalno poklicno kvalifikacijo. Zaradi in s pomočjo evropskih sredstev je bilo več kot 300.000 ljudi del različnih vzgojno-izobraževalnih programov, v katere je bilo vključenih več kot 5000 vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Deli to novico z ostalimi