S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

EU sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih v Skupnosti višjih strokovnih šol in na Univerzi v Mariboru

EU sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih v Skupnosti višjih strokovnih šol in na Univerzi v Mariboru

Ljubljana, 2. avgust 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za programa mobilnosti študentov iz socialno šibkejših okolij. 111.200 evrov sredstev iz Evropskega socialnega sklada bosta za 139.000 evrov vredna programa prejeli Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije in Univerza v Mariboru.

S temi sredstvi se finančno podpira udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih. Pričakuje se, da bodo študenti, kot ciljna skupina programa, poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja v okviru programa izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati in bodo postali bolj samostojni in samozavestni. Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje pa bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi