S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za Auerspergovo železarno Dvor – interpretacijsko informacijski center Natura 2000

Evropska sredstva za Auerspergovo železarno Dvor – interpretacijsko informacijski center Natura 2000

Ljubljana, 27. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Interpretacijsko – informacijski center območja NATURA 2000 Auerspergova železarna Dvor«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša dobra 2 milijona evrov, od tega 1,6 milijona prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj.

V okviru naložbe bodo obnovljeni objekti nekdanje Auerspergove železarne na Dvoru pri Žužemberku, enem najpomembnejših nekdanjih industrijskih obratov na Dolenjskem. Projekt, katerega cilj je revitalizacija območja in ga vodi Ministrstvo za kulturo, je komplementaren naravovarstvenemu projektu »Upravljanje vodotokov in poplavnih gozdov – Krakovski gozd«, katerega nosilec je Zavod za varstvo narave. Z uresničitvijo projekta, v okviru katerega bo vzpostavljena sodobna in inovativna interpretacija območja Natura 2000, se želi namreč obiskovalcem približati obravnavano območje z vidika širšega naravovarstvenega pomena reke Krke in vrst, vezanih na rečni in obrečni prostor.

Tako bosta zagotovljeni kakovostna interpretacija in sinergija med naravovarstvenimi učinki, ohranjanjem kulturne dediščine in javno dostopnostjo. 

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

FOTO: občina Žužemberg

Deli to novico z ostalimi