S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za celostno ureditev Poljanske ceste

Evropska sredstva za celostno ureditev Poljanske ceste

Ljubljana, 22. januar 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Celostna ureditev Poljanske ceste«, ki bo spodbudil nemotorizirani promet v Ljubljani. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša nekaj več kot 2,8 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 957.000 evrov.

Cilji naložbe so: izboljšati varnost udeležencev v cestnem prometu, povečati pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto z namenom čim širše uporabe, ustvariti povezano in pregledno mrežo odprtih kolesarskih stez visoke kakovosti na celotnem območju Mestne občine Ljubljana, ki bodo enako dostopne za vse, varne in prepoznavne ter ohraniti in urediti naravne elemente javnega prostora ter tako izboljšati turistično ponudbo. Ključnega pomena za projekt je tako predvsem zagotavljanje ustreznih in primernih kolesarskih in peš površin, ki bodo prispevale k razvoju trajnostne mobilnosti. S tem pa tudi k izboljšanju kakovosti zraka v mestu in k boljši povezanosti po funkciji različnih delov mesta, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanem območju povečanju prometne varnosti ter posledično k privlačnosti prostora tako za meščane kot tudi za obiskovalce mesta.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestna občina Ljubljana.

Deli to novico z ostalimi