S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za celovito prenovo nekdanje gradbene šole v starem mestnem jedru Kranja

Evropska sredstva za celovito prenovo nekdanje gradbene šole v starem mestnem jedru Kranja

Ljubljana, 3. februar 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Prenova objekta na Cankarjevi ulici 2« v Kranju. Za dobrega 1,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,2 milijona evrov.

Mestna občina Kranj namerava s projektom zmanjšati socialno degradacijo na območju starega mestnega jedra v Kranju, tako da bo celovito prenovila in reaktivirala opuščeni objekt nekdanje srednje gradbene šole na Cankarjevi ulici 2. V prenovljene prostore bodo umestili dve novi centralni dejavnosti s področja kulture: Glasbene šole Kranj in dejavnostjo ljubiteljske kulture. Občina bo s tem zmanjšala tveganje nadaljnje socialne degradacije v starem mestnem jedru. Zagotovila bo učinkovito in kakovostno rabo obstoječega urbanega prostora, izboljšala njegovo privlačnost z umeščanjem javnega programa in prispevala k dvigu kakovosti bivanja.

FOTO: Visit Kranj

Deli to novico z ostalimi