S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za celovito rehabilitacijo slepih in slabovidnih

Evropska sredstva za celovito rehabilitacijo slepih in slabovidnih

 

Ljubljana, 21. januar 2021 - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Nacionalni center celovite rehabilitacije slepih in slabovidnih«, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje. Za projekt v vrednosti dobrega milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 519.000 evrov.

S projektom bodo zagotovljeni primerni pogoji za delovanje Nacionalnega centra celovite rehabilitacije slepih in slabovidnih. Namen naložbe je povečati dostopnost in izboljšati kakovost programa celovite rehabilitacije slepih in slabovidnih, ki se izvaja na Očesni kliniki UKC Ljubljana. Pomembno je, da se slepim in slabovidnim izboljša pogoje in poveča učinkovitost individualne obravnave v okviru njihove celostne rehabilitacije. Ob tem je pomembno, da se izboljša tudi delovne pogoje osebju in drugim sodelujočim v programu.

FOTO: projekt Prehod mladih

 

Deli to novico z ostalimi