S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za delno subvencioniranje skrajšanja delovnega časa

Evropska sredstva za delno subvencioniranje skrajšanja delovnega časa

Ljubljana, 16. julij 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »COVID19 – Delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa«. Vrednost programa, ki ga bo izvajal Zavod RS za zaposlovanje, znaša nekaj manj kot 93 milijonov evrov in bo v celoti financiran iz Evropskega socialnega sklada. Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo namenjenih 38,64 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija pa 54,35 milijona evrov.

Program je namenjen podjetjem, ki imajo po zaključku obdobja splošne izolacije zaradi posledic epidemije COVID-19 zmanjšan obseg naročil in poslovanja.

Subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa bo prispevalo k ohranitvi delovnih mest, ekonomski in socialni varnosti zaposlenih ter premostitvi poslovne škode podjetij.  

Cilj programa je ohraniti 36.672 zaposlitev pri delodajalcih, ki vsaj 10 odstotkom zaposlenim mesečno ne morejo zagotavljati najmanj 90 odstotkov dela.

Deli to novico z ostalimi