S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

Evropska sredstva za  dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

Ljubljana, 9. avgust 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA za leto 2019. Vrednost javnega razpisa, ki bo objavljen predvidoma danes, znaša dobrih 4,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,7 milijona evrov.

Predmet razpisa je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalno - razvojnih projektov v okviru programa EUREKA. Cilj razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev vsaj desetim projektom, ki morajo biti uvrščeni vsaj v eno od prednostnih področij uporabe veljavne Strategije pametne specializacije (S4). Z razpisom se želi spodbuditi vključevanje podjetij v mednarodne projekte EUREKA in jim omogočiti pogoje, da ostajajo v koraku z evropskimi raziskovalno-razvojnimi in podjetniškimi trendi.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi