S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za enakopraven dostop do izobraževanja na daljavo

Evropska sredstva za enakopraven dostop do izobraževanja na daljavo

Ljubljana, 9. junij 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program »COVID19 - Dodatna podporna IKT za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa«. Program, ki spada pod okrilje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bo financiral iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 4 milijonov evrov.

Namen programa, ki ga bo izvajala Akademska in raziskovalna mreža Slovenija – Arnes, je zagotovitev IKT infrastrukture (Informacijsko- komunikacijska tehnologija) kot osnove za izobraževanje na daljavo. S tem bomo tistim učencem in dijakom, ki ne razpolagajo z ustrezno opremo za izobraževanje na daljavo, omogočili enakopraven dostop do izobraževanja. Cilj naložbe je na eni strani večkratno povečanje zmogljivosti storitev (Arnes učilnice, Arnes videokonference, Arnes splet, Arnes strežnik po meri in Arnes webmail), po drugi pa z nakupom IKT odjemalcev omogočiti učencem, dijakom in učiteljem, ki trenutno nimajo primerne opreme doma, tudi z nakupom 4.220 prenosnih računalnikov, učenje in poučevanje na daljavo.

Deli to novico z ostalimi