S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko sanacijo objektov Splošne bolnišnice Jesenice

Evropska sredstva za energetsko sanacijo objektov Splošne bolnišnice Jesenice

Ljubljana, 19. april 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Energetska sanacija objektov Splošne bolnišnice Jesenice«, ki znaša 6,8 milijona evrov. Od tega bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 1,7 milijona evrov.

V okviru naložbe bo izvedena celovita energetska prenova stavbe specialnih ambulant, glavna bolnišnična stavba ter stavba dialize in rentgena. Predvidoma bo prenovljenih 14.633 m2 neto tlorisne površine. Z uresničitvijo projekta bodo:

  • odpravljene tehnične pomanjkljivosti obstoječega stanja ovoja in instalacijskih sistemov obravnavanih stavb, ki so bile zgrajene v pogojih splošne energetske potratnosti;
  • projekt bo prispeval k nižji porabi primarne energije v prenovljenih stavbah in posledično k manjšemu obremenjevanju okolja;
  • zagotovljena bo energetska in okoljska vzdržnost energetsko celovito prenovljenih stavb;
  • stavbe bodo ustrezno klimatsko urejene.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo in Ministrstvo za zdravje.

 

 

Deli to novico z ostalimi