S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja

Evropska sredstva za inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja

Ljubljana 18. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja«. Skupna višina sredstev, namenjenih za razpis je dobrih 3,2 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobrih 2,6 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je izboljšati kakovost visokošolskega izobraževanja ter krepiti prenos spretnosti in znanj na študente, saj je pomembno, da mladi v času izobraževanja pridobijo znanja, kompetence in spretnosti, ki jim bodo zagotavljale uspešno vključevanje v družbo in na trg dela.

S sredstvi se bo podprlo konzorcij, ki bo postal povezovalna točka za izvajanje usposabljanj oz. posodabljanj znanja in veščin, raziskav ter izmenjave dobrih praks. Cilj je, da se s povezovanjem in sodelovanjem visokošolskih zavodov v konzorcijski obliki sodelovanja doseže, da bi bile visokošolske institucije bolj odprte za nove metode poučevanja, ki jih omogočajo sodobni informacijsko-komunikacijski sistemi in z njimi povezani novi načini skupinskega dela. Tako bo bolj omogočeno tudi povezovanje med visokošolskimi učitelji in strokovnimi sodelavci in s tem izmenjava znanja ter izkušenj, različnih praks, politik in sistemov na področju izobraževanja in usposabljanja iz Slovenije in tujine. Spodbujalo se bo zagotavljanje priložnosti za strokovni in poklicni razvoj ter večjo kakovost dela visokošolskih učiteljev in strokovnih sodelavcev v prid študentom. Hkrati pa se bo s tovrstnim načinom povezovanja zagotavljala boljša organiziranost delavnic, seminarjev in s tem gospodarno ravnanje, tako z znanjem, kot tudi s finančnimi viri. Izkušnje namreč kažejo, da prav mreženje prinaša doseganje boljših in trajnejših učinkov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi