S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Evropska sredstva za izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Ljubljana, 1. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za izbor operacij »Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v letih 2018-2022«, ki bo objavljen predvidoma danes. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 16,8 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 13,5 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je povečati vključenost zaposlenih v programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter izboljšati njihove kompetence zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Z javnim razpisom se bo financiralo programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja, in sicer programe usposabljanja in izpopolnjevanja, programe za pridobitev dodatnih kvalifikacij, programe za pridobitev višje strokovne izobrazbe ter prekvalifikacije na področju srednjega strokovnega izobraževanja ter višjega strokovnega izobraževanja; programe za zaposlene, ki potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije in prekvalifikacije zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu.

Ciljna skupina so zaposleni, ki potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije ali prekvalifikacije, zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu. Načrtuje se, da bo v izvajanje programov vključenih najmanj 17.640 udeležencev, najmanj 85 odstotkov vseh vključenih udeležencev pa naj bi program tudi uspešno zaključilo. 

Program se bo izvajal v zavodih, ki izvajajo redno izobraževanje na področju srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja ali višjega strokovnega izobraževanja ter so registrirani za opravljanje izobraževalne dejavnosti v Republiki Sloveniji.  

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi