S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kakovostnejšo javno upravo

Evropska sredstva za kakovostnejšo javno upravo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Povezljivost, odprtost, kakovost (POK)«, katerega cilj je izboljšanje upravljanja in večja preglednost v javni upravi z uvedbo novih orodij, novih metod in povezljivih rešitev. Za projekt v vrednost 10,6 milijona evrov, bo Evropski socialni sklad prispeval 8,5 milijona evrov.

Projekt bo med drugim doprinesel k zagotovitvi ene vstopne točke za dostop do podatkov, ki jih vodi javni sektor, tehnični in sistematični konsolidaciji temeljnih podatkovnih registrov, posodobitvi e-identitet, učinkovitemu inšpekcijskemu nadzoru in številnim drugim rešitvam. Z izvedbo projekta je zagotovljena osnova za celovite, kakovostne, hitre, dostopne in enostavne storitve za zaposlene v javni upravi, državljane in gospodarstvo. Ukrepi so usmerjeni tudi v znižanje skupnih stroškov za informacijsko tehnologijo v državni upravi in optimizacijo poslovnih procesov, ob sočasnem zagotavljanju razvoja in funkcionalne pokritosti informacijskih sistemov državne uprave. Naložba bo tako dolgoročno vplivala na učinkovitost, uspešnost in kakovost javne uprave ter širše družbeno in poslovno okolje Slovenije.

 Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

 

Deli to novico z ostalimi