S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kakovostno bivanje oseb z motnjami v duševnem razvoju na Koroškem

Evropska sredstva za kakovostno bivanje oseb z motnjami v duševnem razvoju na Koroškem

 

Ljubljana, 23. november 2020 - Služba Vlade Republika Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev stanovanjskih skupin za odrasle osebe z motnjami v duševnem razvoju na območju Vzhodne kohezijske regije«. Za 4,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 3,8 milijona evrov.

Namen projekta je zagotoviti prostorske pogoje za kakovostno bivanje oseb s težjimi, težkimi in kombiniranimi motnjami v duševnem razvoju. Vzpostavilo se bo 13 novih stanovanjskih enot na 9 lokacijah v občinah Dravograd, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Muta in Mežica, kamor se bo preselilo 70 uporabnikov.

Z naložbo bo zagotovljena primerna infrastruktura za možnost celovite deinstitucionalizacije Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Ob tem bo omogočen tudi nakup 5 mobilnih enot za zagotavljanje izvajanja storitev na domu ter vzpostavitev informacijske točke za informiranje celotne lokalne skupnosti, svetovanje, zagovorništvo, koordinacijo mobilne enote in druge storitve.

 

Deli to novico z ostalimi