S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kanalizacijski sistem v občini Miren-Kostanjevica

Evropska sredstva za kanalizacijski sistem v občini Miren-Kostanjevica

Ljubljana, 15. julij 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitvi o finančni podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Soče – Občina Miren-Kostanjevica«. Za projekt v višini dobrih 657.000 evrov, ki ga bo izvajala Občina Miren-Kostanjevica, bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 197.000 evrov.

V okviru projekta bo nadgrajen obstoječi sistem odvajanje in čiščenja odpadnih voda v občini Miren-Kostanjevica znotraj aglomeracije Miren, s čimer se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje povečala na 99,03 odstotka.

Z investicijo bo na sistem odvajanja in čiščenja voda dodatno priključenih 149 populacijskih enot. Glede na obstoječe stanje bo 113 prebivalcev deležnih boljšega čiščenja odpadne vode. Izvedba projekta bo zagotavljala večjo priključenost na gospodarsko javno infrastrukturo odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

FOTO: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi