S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kolesarske povezave na Ptuju

Evropska sredstva za kolesarske povezave na Ptuju

Ljubljana, 18. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitve o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarskih povezav v naselju Ptuj - odsek 1«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša dobrih 406.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 213.000 evrov. 

Projekt zajema vzpostavitev optimalne kolesarske povezave z uvedbo sistema izposoje koles v mestni občini Ptuj. Kolesarska povezava je načrtovana tako, da bo zagotovila varno infrastrukturo, predvsem pa dobro povezanost ključnih izhodišč in ciljev potovanj, ki generirajo prometne tokove. Glavna cilja projekta sta vzpostavitev sklenjene kolesarske povezave v skupni dolžini 2.543 m na relaciji med parkiriščem P+R na Zadružnem trgu in centrom mesta s stanovanjskim delom do bolnice Ptuj ter vzpostavitev sistema za izposojo koles na trasi kolesarske povezave.

Naložba, ki se bo izvajala s pomočjo mehanizma Celostne teritorialne naložbe (CTN), bo pripomogla k reševanju strateških izzivov in ciljev Celostne prometne strategije Mestne občine Ptuj z vizijo razvoja »PoTUJ privlačno, aktivno in trajnostno«. 

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo in Mestna občina Ptuj.

Deli to novico z ostalimi