S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za komunalno infrastrukturo v Šmartnem pri Litiji

Evropska sredstva za komunalno infrastrukturo v Šmartnem pri Litiji

Ljubljana, 28. maj 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Komunalna infrastruktura OPPN ŠM_40« v okviru dogovora za razvoj regij. Vrednost projekta znaša dobrih 465.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 190.000 evrov.  

Namen naložbe je komunalno opremiti poslovno cono v Šmartnem pri Litiji na lokaciji nekdanjega podjetja Industrija usnja Vrhnika in tako zagotoviti ustrezne površine za razvoj poslovnih dejavnosti.

Naložba obsega cestno-prometno infrastrukturo, ureditev vodovoda, fekalne in meteorne kanalizacije ter javne razsvetljave. Investitor bo s svojimi sredstvi v sklopu projekta kupil tudi zemljišča in uredil projektno ter investicijsko dokumentacijo.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 

Foto: Občina Šmartno pri Litiji

Deli to novico z ostalimi