S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana

29. oktober 2019, Ljubljana - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana«. Skupna višina sredstev namenjenih za program je 1400 evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov te vrednosti.

Namen programa je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij v mednarodni mobilnosti ter posledično povečati učinek mobilnosti in pridobivanje novih kompetenc za potrebe trga dela ob komplementarnem financiranju mobilnosti preko programa Erasmus+. Študenti bodo poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati in postati bolj samostojni ter samozavestni. Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Gre za še eno v nizu odločitev, prek katerih je s pomočjo Evropskega socialnega sklada vsako študijsko leto posebej podprta mobilnost študentov na slovenskih univerzah.

 Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi