S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za navezovalno cesto Ljubečna - avtocestni priključek Celje vzhod

Evropska sredstva za navezovalno cesto Ljubečna - avtocestni priključek Celje vzhod

 

Ljubljana, 13. marec 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Navezovalna cesta Ljubečna - AC priključek Celje vzhod«. Za izvedbo projekta v vrednosti 4,35 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,8 milijona evrov.

Avtocestni priključek Celje vzhod in navezovalna cesta pomenita približevanje avtoceste uporabnikom ter sočasno razbremenitev obstoječega cestnega omrežja v Celju. Navezovalna cesta pomeni ugodnejši dostop na avtocesto oz. TEN-T omrežje za naselja severno od nje (Ljubečna, Arclin, Vojnik, Dobrna…). Obstoječa regionalna cesta pa bo prevzela funkcijo povezave tamkajšnjih naselij (Ljubečna, Šmiklavž pri Škofji vasi …). Dolžina nove dvopasovne ceste, namenjene za promet z motornimi vozili za predvideno hitrost 80 km/h, znaša 1.360 metrov.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za infrastrukturo in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

 

Deli to novico z ostalimi