S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje v porečju Dravinje

Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje v porečju Dravinje

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje v porečju Dravinje - Občina Rače-Fram«. Za izvedbo projekta v vrednosti nekaj manj kot pet milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,4 milijona evrov.

V okviru projekta bo izgrajena ustrezna infrastruktura za čiščenje komunalnih odpadnih voda v aglomeraciji Rače. Infrastruktura bo priključena na čistilno napravo Rače, v katero bo vgrajeno tudi terciarno čiščenje odpadnih voda z odstranjevanjem dušika in fosforja. Zaradi preobremenjenosti obstoječe čistilne naprave se bo zgradila nova, ki bo omogočila priključevanje novih uporabnikov na javno kanalizacijsko omrežje.

Odločitev o podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje v porečju Dravinje - Občina Rače-Fram« je prva v vrsti odločitev za okoljske projekte, ki so bili izbrani na podlagi drugega povabila Dogovora za razvoj regij.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi