S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za pilotne in demonstracijske projekte na področjih uporabe Slovenske strategije pametne specializacije

Evropska sredstva za pilotne in demonstracijske projekte na področjih uporabe Slovenske strategije pametne specializacije

Ljubljana, 14. avgust 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »DEMO PILOTI II 2018«, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo včeraj v uradnem listu. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 56,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 45 milijonov evrov. 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja pilotnih in demonstracijskih projektov konzorcijev, katerih rezultat morajo biti novi ali izboljšani proizvodi, procesi ali storitve, razviti do stopnje, da so potrjeni v končni obliki ter testirani pri uporabi v realnem okolju. Rezultat pilotnih/demonstracijskih projektov mora biti tudi njihova demonstracija uporabe v realnem okolju s ciljem pridobitve referenc podjetij za komercializacijo. 

Do sofinanciranja so upravičeni le tisti pilotni in demonstracijski projekti, ki se lahko uvrstijo v fokusna področja in/ali tehnologije, kot jih opredeljujejo potrjeni Akcijski načrti Strateško razvojno inovacijskih partnerstev v okviru Slovenske strategije pametne specializacije.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi