S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za pomoč ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije COVID-19

Evropska sredstva za pomoč ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije COVID-19

Ljubljana, 3. junij 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije COVID-19 in zmanjševanje njihovih posledic«. Vrednost razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, znaša 1.925.000 evrov, ki jih bo v celoti prispeval Evropski socialni sklad.  

Namen javnega razpisa je izvedba projektov, ki bodo zagotavljali inovativne pristope za naslavljanje in odpravljanje socialnih stisk, v katerih so se znašle ranljive skupine zaradi pojava epidemije COVID-19. Te vključujejo žrtve nasilja, starejše, invalide, osebe s težavami v duševnem zdravju, otroke in mladostnike ter druge osebe, ki se srečujejo z visoko stopnjo socialne izključenosti. Sofinancirani bodo projekti, ki bodo razvili različne pristope, s katerimi bodo naslovili novo nastale potrebe zaradi epidemije COVID-19 s področij kot so: psihosocialno svetovanje, ozaveščanje, informiranje, terensko delo, zagotavljanje konkretne podpore uporabnikom, vzpostavitev novih varnih točk, digitalne rešitve za reševanje stisk in zagotavljanje kriznih namestitev za ciljne skupine.

Deli to novico z ostalimi