S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekt Doma na Krasu

Evropska sredstva za projekt Doma na Krasu

 

Ljubljana, 4. marec 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt Doma na Krasu. Za izvedbo projekta v vrednosti dobrega 2,2 milijona evrov bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 1,8 milijona evrov.

Namen projekta je pilotna izvedba procesa deinstitucionalizacije zavoda Dom na Krasu s ciljem povečati dostojanstvo njegovih uporabnikov - odraslih oseb z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju in odraslih oseb z motnjami v duševnem razvoju. Ob ustrezni podpori se bodo lahko ti vrnili v skupnost in tako kljub oviranosti živeli čim bolj samostojno življenje.

Projekt bo prispeval k zniževanju institucionalizacije in hospitalizacij s sprotnim reševanjem nastalih kriznih situacij ter bo omogočal boljše vključevanje uporabnikov v socialnem oziroma lokalnem okolju. Pri tem gre za prilagoditev delovanja in metod dela obstoječih izvajalcev institucionalnih storitev, ki omogočajo uporabnikom podporo za samostojnejše življenje.

V projektu bo kot partner sodeloval tudi Inštitut za socialno varstvo.

Več informacij pa je na voljo pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Deli to novico z ostalimi