S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekta trajnostnega urbanega razvoja mestne občine Slovenj Gradec

Evropska sredstva za projekta trajnostnega urbanega razvoja mestne občine Slovenj Gradec

Ljubljana, 6. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za dva projekta v mestni občini Slovenj Gradec, »Sanacija degradiranega območja Mercator - gradnja zimskega bazena in urbanega parka« in »Blok neprofitnih stanovanj Polje«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo obeh projektov, znaša 11,1 milijona evrov, od tega bo 6,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom (zimski in letni bazen) predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja in tako izboljšala obstoječe stanje. Za projekt v vrednosti 6,8 milijona evra bo ESRR prispeval 4,1 milijona evrov.

V okviru projekta »Blok neprofitnih stanovanj Polje« bo zgrajenih 54 neprofitnimi stanovanj, urejena cesta, pločniki za pešce, parkirišče in zelene površine okoli zgradbe, kar bo odpravilo fizično degradacijo obravnavanega območja. Za projekt v vrednosti 4,3 milijona evra bo ESRR prispeval 2,1 milijona evrov.

Projekta sta del Trajnostne urbane strategije mesta Slovenj Gradec in se izvajata s pomočjo mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

V primeru dodatnih vprašanj, se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Slovenj Gradec.

Foto: Arhiv MOSG

Deli to novico z ostalimi