S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekte trajnostnega razvoja v Novi Gorici, Ljubljani in Celju

Evropska sredstva za projekte trajnostnega razvoja v Novi Gorici, Ljubljani in Celju

Ljubljana, 3. december – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitve o finančni podpori za tri projekte, opredeljene v trajnostnih urbanih strategijah mestnih občin Nova Gorica, Ljubljana in Celje. Projekti bodo izvedeni s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN). 


Projekt Optimizacija in aktiviranje površin športnega parka Nova Gorica – izgradnja pokritega bazena

Območje športnega parka Nova Gorica je trenutno degradirano tako funkcionalno kot fizično, saj je park nefunkcionalen, zastarel, dotrajan in slabo vzdrževan ter nima jasno izraženega javnega značaja. Mestna občina namerava območje revitalizirati z izgradnjo pokritega bazena, saj mesto ne razpolaga z ustrezno javno pokrito vodno površino, ki so jo želijo prebivalci. Športni park Nova Gorica bodo tako tudi s pomočjo evropskih sredstev uredili v zeleni prostor za druženje z urejeno osrednjo komunikacijsko potjo s sodobno urbano opremo in hortikulturno ureditvijo, urejenimi varnimi in kakovostnimi dostopi ter parterjem pred novo načrtovanim objektom pokritega bazena.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša skoraj 5 milijonov evrov, od tega bo ESRR prispeval polovico zneska.

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Nova Gorica.

Projekt Ureditev kolesarske mreže v MOL s sofinanciranjem ESRR (CTN) na Drenikovi cesti

V okviru projekta bo na Drenikovi cesti v Ljubljani zgrajena mešana površina - pločnika za kolesarje/pešce v dolžini 400 m (800 m obojestransko) in izvedena rekonstrukcija križišč, para avtobusnega postajališča »Drenikova«, javne razsvetljave in odvodnjavanja. Vse z namenom spodbujanja nemotoriziranega prometa na mestnem območju.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 2,5 milijona evrov, od tega bo ESRR prispeval 820.000 evrov.

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestno občino Ljubljana.

Projekt Prenova stanovanj na nerevitaliziranih območjih mestne občine Celje

V okviru projekta bo izvedena prenova 26 stanovanj na 16 lokacijah na nerevitaliziranih območjih v Celju. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 657.000 evrov, od tega bo ESRR prispeval 235.000 evrov. 

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Celje.

Deli to novico z ostalimi