S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja

Evropska sredstva za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja

Ljubljana 13. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Renewable Materials and Healthy Environments Research and Innovation Centre of Excellence – InnoRenew CoE« (Center odličnosti za raziskove in inovacije  obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja - InnoRenew CoE). Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt je slabih 30 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 24 milijonov evrov.

S projektom InnoRenew CoE bodo urejeni razvojno-raziskovalni prostori, nabavljena visoko-tehnološka raziskovalna oprema, kar bo zagotavljalo osnovne pogoje za razvoj novih tehnologij ter še tesnejše sodelovanje med raziskovalno sfero in uporabniki znanja, s čimer se bo še bolj krepil prenos znanj iz akademske sfere v javni, profitni in neprofitni sektor ter spodbujal interdisciplinarni pristop raziskovanja.

Cilji projekta InnoRenew CoE, vezani na pridobitev infrastrukture in opreme, so:

- Izboljšan profil raziskovanja na področju gozdno-lesnega sektorja v Sloveniji prek interdisciplinarne in na rezultate usmerjene strategije, ki usklajuje temeljno in aplikativno raziskovanje v več gospodarskih sektorjih. Širjenje koristi na sosednje države prek sodelovanja z raziskovalci in inštitucijami.

- Vključitev družbe v raziskovanje, razvoj in inovacije z integracijo sodelovanja in z ozaveščanjem gospodarstva, znanosti in širše družbe o dejavnostih zavoda InnoRenew CoE.

- Sistematično razvit edinstven položaj v slovenskem, regionalnem in evropskem prostoru kot odlična inštitucija, ki bo proizvedla inovativne rešitve, ki bodo dopolnile in razširile obstoječe tradicije in veščine ter naslovile upadajočo učinkovitost sektorja.

- Implementiran načrt raziskovanja, razvoja in inovacij, z močno podporo Inštituta Fraunhofer Wilhelm-Klauditz, z zaposlovanjem ustreznega raziskovalnega ter administrativnega osebja, pridobivanjem infrastrukture in učinkovitim upravljanjem raziskovalnega dela v InnoRenew CoE.

Vizija InnoRenew CoE je postati vodilna raziskovalna institucija na področju obnovljivih materialov in trajnostne gradnje. S tem bo InnoRenew CoE postal zgled za mednarodno raziskovalno odličnost, za podporo raziskovalne sfere gospodarstvu in za ozaveščanje in vključevanje javnosti v raziskovalne aktivnosti.

 

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi