S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za razvojno – raziskovalne projekte za odpravo posledic COVID-19

Evropska sredstva za razvojno – raziskovalne projekte za odpravo posledic COVID-19

Ljubljana, 2. oktober 2020 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Razvojno – raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga je danes objavila Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija), znaša 5 milijonov evrov. 4 milijone evrov bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje raziskovalno – razvojnih projektov (RRI) in projektov za vzpostavitev proizvodnih kapacitet (investicijski projekti), povezanih z omilitvijo posledic COVID-19. Namen je omogočiti podjetjem in konzorcijem podjetij, da kljub kriznim razmeram ohranijo razvojno naravnanost in začnejo izvajati nove projekte oziroma uspešno zaključijo že začete projekte, katerih uspešen zaključek bi sicer preprečile krizne razmere. Cilj je podpreti izvedbo (začetek ali nadaljevanje) vsaj 20 RRI ali investicijskih projektov, s čimer bi se ohranjala razvojna in investicijska naravnanost gospodarstva tudi v času kriznih razmer, ki so posledica izbruha epidemije COVID-19.

Povezava do razpisa

Deli to novico z ostalimi