S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje digitalizacije malih in srednjih podjetij v letih od 2019 do 2023

Evropska sredstva za spodbujanje digitalizacije malih in srednjih podjetij v letih od 2019 do 2023

Ljubljana, 5. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori javnega razpisa za izvedbo storitev za spodbujanje digitalizacije MSP v Republiki Sloveniji v letih od 2019 do 2023 »Digitalizacija 2019–2023«, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj danes objavilo v uradnem listu. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 2,6 milijona evrov. Od tega prispevek za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija znaša 1,34 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija pa 1,26 milijona evrov. Za izvedbo javnega razpisa bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,88 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je izbrati upravičenca, kateremu se bo v letih od 2019 do 2023 financiralo izvajanje brezplačnih storitev za mala in srednje velika podjetja (MSP) s področja digitalizacije in Industrije 4.0. Izbrani prijavitelj bo z izvedbo aktivnosti (vzpostavitev ekosistema, koordinacija in povezovanje, promocijsko motivacijski dogodki, strokovna podpora za razvoj kompetenc in digitalnih zmožnosti podjetij v obliki informiranj in svetovanj, tematske delavnice, mentoriranja, z zagotavljanjem pomoči prek ekspertov in z upravljanjem portfelja MSP) oblikoval uravnoteženo programsko podporo za dvig digitalnih kompetenc in digitalno transformacijo MSP. S tem bo prispeval k premagovanju ovir digitalne transformacije, dvigu indeksa digitalnega gospodarstva v Sloveniji, povečevanju števila podjetij, vključenih v globalne verige vrednosti, in dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi