S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere

Evropska sredstva za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere

Ljubljana, 12. julij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 12,9 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo zanj prispeval 10,3 milijona evrov, 7,7 milijona evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 2,6 milijona evrov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport predvidoma objavilo jutri, je sofinanciranje neodvisnih raziskav raziskovalnih organizacij, ki jih bodo izvedli v njih zaposleni raziskovalci, ki s svojim raziskovanjem predstavljajo most med raziskovalnimi organizacijami in gospodarstvom.

Namen razpisa je vzpostaviti povezavo med raziskovalnim in podjetniškim okoljem, kjer bo povezovalni člen raziskovalec na začetku kariere. Javni razpis bo predstavljal vzvod za večjo povezanost in sodelovanje med raziskovalnimi organizacijami in gospodarstvom ter posledično spodbujanje večanja vlaganj zasebnega sektorja v raziskave, razvoj in inovacije, pa tudi dvig raziskovalne intenzivnosti in kakovosti.

Tako bo tudi spodbujeno sodelovanje z gospodarskimi subjekti, da se dolgoročno vključujejo v sooblikovanje raziskovalne dejavnosti. Cilj je dolgoročno spodbuditi prenos novo ustvarjenega znanja raziskovalcev tako v nadaljnje raziskave, kakor tudi v gospodarsko raziskovalno/razvojno/inovacijsko okolje. S tem bodo lahko gospodarski subjekti nadalje izvajali razvojno-raziskovalne aktivnosti na podlagi novih izkušenj in na ta način vplivali na povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi