S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve

Evropska sredstva za spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve

Ljubljana, 5. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program: »Spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela - Pripravljeni na spremembe«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa, znaša 4 milijone evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 3,2 milijona evrov.

Namen programa je spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela. Z nudenjem celovite podpore v obliki informiranja, motiviranja, kariernega svetovanja, različnih usposabljanj in izobraževanj bo program prispeval k večanju oz. pridobivanju kompetenc, konkretnih znanj in veščin posameznikov glede na potrebe delodajalcev in trga dela. Hkrati bo prispeval tudi k njihovi boljši usposobljenosti in razvoju veščin za samostojno vodenje kariere. Vključenim osebam se bo preko programa preprečevalo prehod v brezposelnost oziroma omogočilo lažji prehod na nova delovna mesta ali v novo zaposlitev. Cilj programa je vključiti več kot 3000 oseb, katerih zaposlitev je ogrožena. Gre za specifično ciljno skupino, ki ji do sedaj ni bila namenjena posebna pozornost.  

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Deli to novico z ostalimi