S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ureditev kolesarske mreže na Dunajski cesti v Ljubljani

Evropska sredstva za ureditev kolesarske mreže na Dunajski cesti v Ljubljani

Ljubljana, 17. januar 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarske mreže v MOL s sofinanciranjem ESRR (CTN) na območju Dunajske ceste«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša nekaj več kot 6,2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 1,2 milijona evrov. 

Namen projekta je spodbujanje nemotoriziranega prometa na območju mestne občine Ljubljana s ciljem izboljšati varnost udeležencev v cestnem prometu, povečati pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto ter ustvariti povezano in pregledno mrežo odprtih kolesarskih stez visoke kakovosti.

V okviru projekta, ki je uvrščen v Trajnostno urbano strategijo Mestne občine Ljubljana in se bo izvajal s pomočjo mehanizma Celotne teritorialne naložbe (CTN), bo izvedena rekonstrukcija kolesarskih povezav, pločnikov, mešanih površin, križišč, odvodnjavanja, javne razsvetljave in avtobusnih postajališč ob Dunajski cesti, od krožišča Ježica do Vilharjeve ceste.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestna občina Ljubljana.

Deli to novico z ostalimi