S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu

Evropska sredstva za usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu

Ljubljana, 3. september 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje projekta »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu«. Skupna višina sredstev, namenjenih za razpis, je dobrih 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 905.000 evrov. Prispevek na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znaša nekaj manj kot 600.000 evrov, na območju kohezijska regija Zahodna Slovenija pa 532.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je podpora projektu, ki bo pripomogel k dvigu kulture varnosti in zdravja pri delu v organizacijah. Posledično bodo zagotovljeni boljši pogoji dela za delavce, zlasti starejše od 45 let. V okviru projekta bodo med drugim izvedene e-učilnice za usposabljanje in ozaveščanje delodajalcev, oblikovani izobraževalni posnetki s konkretnimi prilagoditvami delovnih mest in promocijski posnetki, namenjeni širši javnosti. 

Javni razpis sledi reševanju problematike nizke stopnje zaposlenosti starejših od 55 let zaradi zgodnjega upokojevanja in visokega deleža bolniških odsotnosti zaposlenih.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi