S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za večjo socialno vključenost ranljivih družbenih skupin na področju kulture

Evropska sredstva za večjo socialno vključenost ranljivih družbenih skupin na področju kulture

Ljubljana, 1. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2018–2019«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 1,2 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 960.000 milijona evrov.

Namen javnega razpisa, ki ga bo predvidoma prihodnji teden objavilo Ministrstvo za kulturo, je spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje posameznikov iz ranljivih skupin za njihovo večjo socialno vključenost in zaposljivost ter višjo stopnjo zaposlenosti. Z razpisom bo omogočena krepitev kulturnih kompetenc v nevladnih organizacijah, ki izvajajo aktivnosti s pripadniki ranljivih skupin, natančneje z manjšinskimi etničnimi skupnostmi in invalidi.

V okviru razpisa bodo sofinancirana usposabljanja za krepitev zaposljivosti in socialne vključenosti pripadnikov ranljivih skupin na področju kulture tudi s ciljnem njihovega zaposlovanja na področju kulture. Cilj je vključiti več kot 400 oseb iz ranljivih ciljnih skupin v programe oziroma projekte s področja kulture, jih usposobiti in s tem čim bolj približati trgu dela.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Foto: Klemen Razinger

 

Deli to novico z ostalimi