S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vzpostavitev platforme Centra za kreativnost

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt vzpostavitve platforme Centra za kreativnost (Platforma CzK). Izvajal ga bo  Muzej za arhitekturo in oblikovanje, njegova skupna vrednost pa znaša nekaj več kot 5,6 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 73 odstotkov oziroma 4,1 milijona evrov.

V okviru projekta bo vzpostavljena Platforma CzK s koordinacijskim centrom v Ljubljani in projektnima pisarnama v Ljubljani ter Mariboru, s čimer se bo zagotavljalo podporno okolje za razvoj ter opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti kreativno-kulturnega sektorja (KKS).

Platforma bo omogočala sodelovanje med KKS, javnim in zasebnim sektorjem, deležniki z različnih področij (gospodarstvo, izobraževanje, strokovna združenja, znanost, raziskave, turizem itd.) in z akterji podpornega okolja za podjetništvo in inovativnost. Njihovo okrepljeno sodelovanje in povezovanje bo prispevalo k pridobivanju novih znanj, veščin, izmenjavi dobrih praks v različnih sektorjih, implementaciji ustreznih politik na tem področju ter k učinkovitejšemu delovanju in razvoju KKS.

Cilj je razvoj novih izdelkov, storitev, višja dodana vrednost, povečanje prepoznavnosti blagovnih znamk in števila novih delovnih mest, pa tudi povečanje prisotnosti in prepoznavnosti podjetij, deležnikov in KKS na nacionalnem in mednarodnih trgih.

Platforma CzK je prvi del projekta Centra za kreativnost. Dopolnjevala in povezovala se bo z drugim delom, ki bo obsegal finančno podporo malim in srednjim podjetjem v obliki javnih razpisov, ki jih bo izvajal Slovenski podjetniški sklad. Ta del projekta je v pripravi.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi