S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Interreg DANUBE v tekmovanju za nagrado REGIOSTARS 2020

Interreg DANUBE v tekmovanju za nagrado REGIOSTARS 2020

Program Interreg DANUBE je prijavil na natečaj RegioSTARS 2020 projekte, ki izstopajo v odličnosti in inovativnosti v regionalnem okolju. Vabimo vas, da preko POVEZAVE oddate svoj glas v naslednjih kategorijah:

  • Trajnostna rast” (Sustainable growth) - Projekt MOVECO (Izboljšanje okvirnih pogojev za eko-inovacije in prehod na krožno gospodarstvo) je potekal v devetih državah pod vodstvom Gospodarske zbornice Slovenije. Drugi slovenski partner je Ministrstvo za okolje in prostor.
  • “Vključujoča rast” (Inclusive growth) - Projekt INDEED (Izboljšanje oskrbe pri demenci in prispevek k nacionalnim strategijam obvladovanja demence preko treh  modulov:  interdisciplinarno usposabljanje, orodja za povezavo in svetovalne službe) poteka v  devetih državah. V projektu sodeluje slovenski partner Univerza v Ljubljani.
  • “Vključujoča rast” (Inclusive growth) - Projekt InnoSchool (InnoSchool učni sistem za spodbudo razvoju kulture podjetništva in socialnih inovacij v srednjih šolah in uvedbo sistema v kurikulum) poteka v desetih državah.
  • "Razvoj mest” (Urban development) - Projekt RADAR - Risk assessment on Danube Area Roads (usposabljanje in transnacionalne aktivnosti za pristojne organizacije za cestno varnost, da določijo nevarnosti na svojih cestnih povezavah in s tem avtomatsko zmanjšajo tveganja)  se odvija v 10 državah pod vodstvom Evropskega inštituta za ocenjevanje cest Eurorap. Drugi slovenski partner je Avto-moto zveza Slovenije.
  • “Opolnomočenje mladih” (Youth empowerment) - Projekt URBforDAN (Izboljšano upravljanje z urbanimi in primestnimi gozdovi, da bi ekosistemi postali družabna, sprostitvena, rekreacijska in vzgojna območja) poteka v sedmih državah pod vodstvom slovenskega vodilnega partnerja Mestne občine Ljubljana. V njem sodeluje tudi partner Zavod za gozdove Slovenije.
Deli to novico z ostalimi