S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Interreg MEDITERAN 2021-2027 - Spletni posvet z nacionalnimi razvojnimi deležniki

Interreg  MEDITERAN  2021-2027   - Spletni posvet z nacionalnimi razvojnimi deležniki

Kot Nacionalni organ transnacionalnih programov vas vabimo k sodelovanju na spletnem posvetu o tematskih prioritetah, specifičnih ciljih in podlagah za ukrepe bodočega programa Interreg MED 2021-2027.


Program obsega 10 držav članic in 4 kandidatke: del Portugalske, Španije, Francije, Italijo, Slovenijo, Hrvaško, Grčijo, Malto, Ciper in del Bolgarije; Bosno in Hercegovino, Črno goro, Albanijo in Severno Makedonijo.


Doslej je bilo že izvedeno: operativno vrednotenje in prva faza vrednotenja učinkov programa ter analiza značilnosti in potreb območja, ki upošteva tudi dokumente Evropske Komisije (predloge uredb, sedmo kohezijsko poročilo, orientacijski predlog za diskusijo o programu MED, razvojne dokumente itd.), programa ESPON in Akcijski načrt Strategije EU za Jadransko-jonsko regijo EUSAIR. Pri izboru vsebinskih prioritet bodočega programa se bomo oslonili tudi na rezultate tega posveta.


Prosimo vas, da pri izpolnjevanju vprašalnika upoštevate teritorialne izzive, s katerimi se sooča programsko območje; pred očmi imejte transnacionalne vidike izzivov in priložnosti ter potenciale za transnacionalno sodelovanje.

Posvet je odprt od 19. maja do 30. junija 2020. Do vprašalnika dostopate na naslednji povezavi. 

Za orientacijo si lahko najprej ogledate celotni vprašalnik v .pdf formatu, izpolniti pa ga je potrebno preko spleta.

Deli to novico z ostalimi