S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Izvajanje kohezijske politike v luči koronavirusa COVID-19

Izvajanje kohezijske politike v luči koronavirusa COVID-19

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, se sprotno odziva na težave, ki zaradi koronavirusa COVID-19 nastajajo pri izvajanju evropske kohezijske politike v Sloveniji. V ta namen smo ustvarili tematsko podstran, na kateri objavljamo tako aktualne usmeritve Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko kot Vlade RS in Evropske komisije glede izvajanja evropske kohezijske politike v povezavi s COVID19. Stran se redno posodablja z novimi dokumenti.

Vpliv koronavirusa COVID-19 v izvajanju projektov opredeljujemo kot višjo silo oz. naravni dogodek ali drugo dejanje zunaj sfere upravičenca, ki ga ni bilo mogoče pričakovati, se mu izogniti ali ga odvrniti. To ustvarja posebno situacijo, ki jo je treba obravnavati s posebnimi ukrepi za podporo upravičencem za optimalno dosego namenov in ciljev projektov ter ne nazadnje za doseganje ciljev Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je že izdala usmeritve za premostitev težav na projektih, ki se že izvajajo, in sicer za podaljšanja terminskih načrtov izvajanja projektov in upravičenosti stroškov ter upravljalnih preverjanj. Na spletni strani so objavljene tudi aktualne usmeritve koriščenja sredstev Evropskega socialnega sklada, vsi dokumenti pa se redno posodabljajo.

Ukrepe in usmeritve usklajujemo z vsemi deležniki pri izvajanju te politike v Sloveniji in sledimo ukrepom ter priporočilom Evropske komisije, zato na strani dodajamo tudi relevantne dokumente in uporabne povezave, ki se s strani Evropske komisije nanašajo na COVID-19.

Povezava na spletno stran: https://www.eu-skladi.si/sl/aktualno/covid19-2

Deli to novico z ostalimi