S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Kolesarska in pešpot čez Kanal Grande v Kopru podprta z evropskimi sredstvi

Kolesarska in pešpot čez Kanal Grande v Kopru podprta z evropskimi sredstvi

Ljubljana, 23. maj 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Kolesarska in pešpot čez Kanal Grande«. Projekt v vrednosti 787.000 evrov bo Kohezijski sklad podprl z 224.000 evri.

Z naložbo se uresničuje Trajnostna urbana strategija mesta Koper v okviru celostnih teritorialnih naložb. Njen osnovni cilj je ureditev brežine Kanala Grande in povezave preko njega s peš in kolesarsko potjo. Ta se na eni strani priključuje povezavi ob Piranski cesti in parku ob Semedelski promenadi, na drugi strani pa športno rekreacijskim površinam. Kolesarska pot v dolžini 137 m in pešpot v skupni dolžini 59 m bosta vodili skozi park. Ob tem bo urejena okolica, predvidena pa je tudi postavitev 12 kolesarskih stojal. Z uresničitvijo projekta bo tako zagotovljena večja prometna varnost pešcev in kolesarjev, zmanjšani bodo negativni vplivi motornega prometa na okolje, spodbujena pa bo tudi trajnostna mobilnost in uporaba koles za vsakodnevna opravila kot alternativa avtomobilskim prevozom.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo in Mestna občina Koper

Deli to novico z ostalimi