S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo naložbe v slovensko zdravstvo: 5,6 milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev za energetsko prenovo sedmih stavb UKC Ljubljana

Krepimo naložbe v slovensko zdravstvo: 5,6 milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev za energetsko prenovo sedmih stavb UKC Ljubljana

Ljubljana, 18. avgust 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Energetska prenova stavb UKC Ljubljana po modelu javno-zasebnega partnerstva«. Za 14,46 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 5,6 milijona evrov. Prenovljenih bo več kot 41 tisoč kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

V okviru projekta bo s pomočjo evropskih sredstev v Ljubljani energetsko prenovljenih sedem stavb UKC Ljubljana: Bolnišnica dr. Petra Držaja in objekt Geriatrija, Dermatovenerološka klinika Ljubljana, Leonišče, Nova porodnišnica, Samski dom, Stara porodnišnica in Stara travmatološka klinika.

V vseh naštetih objektih se bo zamenjalo stavbno pohištvo, v veliki večini pa bo nameščena tudi toplotna izolacija bodisi na fasado bodisi na strop/streho oziroma v kleti. Izpostavljamo še, da bosta v Bolnišnici dr. Petra Držaja in objektu Geriatrija prenovljeni razsvetljava in toplotna postaja, uvedeno pa bo tudi prezračevanje z osnovnim pohlajevanjem in hlajenje s konvektorji. Na Dermatovenerološki kliniki bodo poleg naštetega izolirali poševno streho, medtem ko bodo v Leonišču streho sanirali. Strešno kritino bodo zamenjali na Stari travmatološki kliniki in Novi porodnišnici – pri obeh bodo med drugim zamenjali še obstoječo notranjo razsvetljavo z učinkovito LED razsvetljavo.

Energetsko bo prenovljena tudi Stara porodnišnica, kjer bo med drugim temeljito prenovljen mostovž – na njem bodo zamenjali okna in izolirali tla, v objektu pa bodo tudi sanirali vkopane stene in uvedli mehansko prezračevanje z rekuperacijo. Tudi tukaj bo sanirana razsvetljava in vzpostavljen centralni nadzorni sistem. Le-tega bodo vzpostavili še v Bolnišnici dr. Petra Držaja in objektu Geriatrija, Leonišču, Novi porodnišnici, Samskem domu in Stari travmatološki kliniki.

To je seveda le nekaj izpostavljenih obnovitvenih del, ki se bodo s pomočjo evropskih sredstev izvedla na omenjenih objektih. Skupno bo prenovljenih več kot 41 tisoč kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Foto: wikipedia

Deli to novico z ostalimi