S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Letošnji Slovenski regionalni dnevi v Goriški regiji

Letošnji Slovenski regionalni dnevi v Goriški regiji

Letos so regionalni dnevi potekali v Goriški regiji, natančneje v Bovcu, pod naslovom »Demografske spremembe in regionalni razvoj«. Državna sekretarka je izpostavila, da tudi v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) pozdravljamo letošnjo temo, ki je še kako pomembna in aktualna, saj v Sloveniji poteka demografski prehod v družbo z naraščajočim deležem starejšega prebivalstva in se bo v prihodnjih desetletjih še povečal. Kot je dejala, je pred Slovenijo zato še mnogo izzivov na tem področju.

Slovenski regionalni dnevi so tradicionalni dogodek, ki poteka vsako leto z namenom izboljšanja regionalnega razvoja skozi tematiko, ki je izpostavljena. Dvodnevni posvet na temo demografskih sprememb in regionalnega razvoja je namenjen predstavnikom ministrstev in drugih institucij, ki so vključeni v pripravo in implementacijo demografskih politik. Osrednja tema prvega dela dogodka je bila namenjena spodbujanju razvoja na obmejnih območjih, medtem ko je bil drugi dan posvečen demografskim spremembam tako podeželskih kot urbanih območij.

Dogodek smo organizirali Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Slovenski regionalni razvojni sklad, Združenje regionalnih razvojnih agencij in SVRK.

Deli to novico z ostalimi