S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nadaljujemo s posvetovanji z deležniki za pripravo programskih dokumentov do leta 2030

Nadaljujemo s posvetovanji z deležniki za pripravo programskih dokumentov do leta 2030

V drugi polovici novembra in v decembru 2021 v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko nadaljujemo s posvetovanji z deležniki za pripravo programskih dokumentov za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027. V pripravo dokumentov vključujemo številne deležnike, od občin, gospodarstvenikov in zbornic do nevladnih organizacij ter številnih drugih, saj se zavedamo, da je mogoče dobre rešitve, ki bodo omogočile blaginjo vseh državljank in državljanov ter okrevanje po krizi zaradi Covid-19, pripraviti zgolj, če združimo moči.

Evropska kohezijska politika je glavna naložbena politika Evropske unije. Z njeno pomočjo smo v Sloveniji uresničili številne projekte, ki so bistveno prispevali k hitrejšemu razvoju naše države. Izvajanje finančne perspektive 2014-2020 se počasi zaključuje, zaključili smo tudi pripravo Načrta za okrevanje in odpornost, zato smo s polnimi močmi zakorakali v pripravo programskih dokumentov za novo obdobje 2021–2027. Tudi tokrat smo k aktivni udeležbi na posvetovanjih povabili številne deležnike, od občin, gospodarstvenikov, zbornic do nevladnih organizacij in številnih drugih, saj se zavedamo, da je mogoče dobre rešitve, ki bodo omogočile blaginjo vseh državljank in državljanov ter okrevanje po krizi zaradi Covid-19, pripraviti zgolj, če združimo moči. S posvetovanji in aktivno razpravo tako nadaljujemo konec novembra in v decembru 2021 ter v prvi polovici leta 2022.

Posvetovanja bo vodila vodja delovne skupine za programiranje državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs.

Tako izhodiščni osnutek Sporazuma o partnerstvu med Slovenijo in Evropsko komisijo za obdobje 2021-2027 kot tudi izhodišča Programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 sta javno dostopna – preberite ju TUKAJ. Tudi vse ostale dokumente bomo sproti objavljali na spletnih stranek SVRK.

Deli to novico z ostalimi