S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nadaljujemo z obsežnim naložbenim ciklom v slovensko zdravstvo: Evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto

Nadaljujemo z obsežnim naložbenim ciklom v slovensko zdravstvo: Evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto

Ljubljana, 5. april 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto. Sredstva za toplotno izolacijo zunanjih sten in podstrešja, obnovo prezračevanja in razsvetljave ter prenovo stavbnega pohištva bo prispeval Kohezijski sklad.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta poskrbelo za celovito energetsko prenovo bolnišničnega dela ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto. Natančneje, zamenjano bo stavbno pohištvo, toplotno izolirane zunanje stene in podstrešje ter obnovljeno prezračevanje in razsvetljava. S tem bo stavba uporabnicam nudila več udobja, zaposlenim pa boljše delovne pogoje. Projekt, v okviru katerega bo prenovljenih skoraj 10.000 kvadratnih metrov tlorisne površine, bo zaključen predvidoma do poletja 2023.

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko s tem nadaljujemo naše poslanstvo vračanja evropskih sredstev ljudem – tudi preko ustrezne zdravstvene infrastrukture in boljše zdravstvene oskrbe.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi